Den store palme fældet

I 1995 købte Ordet og Israel Joffihuset i Jerusalem, og et år senere plantede en af de daværende medarbejdere, Ulrik Bagger, sammen med Oddmar Steinholm en lille palme i gården. I årenes løb er mange gået forbi palmen, mens den støt og roligt har vokset sig højere og højere. De senere år har palmen dog fået sværere og sværere ved at holde balancen, og den begyndte at hælde faretruende over mod huset. Derfor tog man en stor beslutning: Palmen må fældes, før den falder.

Der blev lagt planer og udregnet metoder med forhåndenværende redskaber og adgangsveje. Grenene blev klippet af en for en, og derefter blev træet fældet i flere dele med den store motorsav. Til allersidst faldt den sidste del af det stolte træ.

"Drengene gjorde et stort og flot stykke arbejde, som godt kunne mærkes i kroppen efterfølgende", fortæller ungleder Anna. "Planen er, at der skal plantes et nyt træ, inden dette forårs volontører tager hjem".

Der er et lille kuriosum ved palmehistorien: Den volontør, der førte motorsaven, var nemlig Asger Bagger, som er søn af Ulrik, som plantede træet i sin tid. Så ringen er sluttet, men palmen er fældet.

Her er den store palme som lille :)  (foto: Aase Weber)