»Det er fantastisk«

Efter meget slidsomt arbejde med mange forskellige papirer og mange henvendelser til samarbejdspartnere og myndigheder er det endelig lykkedes at få volontørvisum til 8 unge Yad va Lev volontører. Det betyder, at Joffihuset nu igen kan blive fyldt med liv, og at der igen kan gives en hånd til mennesker i Jerusalem, som har så hårdt brug for det.

      »Det er fantastisk og en dejlig milepæl, at unge danske volontører nu igen kan række en hjælpende hånd til folk i Jerusalem, der har brug for det«, siger Ole Andersen og fortsætter: »Under hele corona-krisen har vores faste medarbejdere i Jerusalem gjort en stor indsats i hjælpearbejdet, men sammen med de nyankomne volontører kan vi nu hjælpe mange flere. Det er et meget vigtigt skridt frem mod mere normale forhold i Yad va Lev-arbejdet.«

Pga corona-epidemien, som stadig har et hårdt tag i Israel, har det ikke været muligt at få hverken disciple eller seniorer til Israel i år. Men der er igen blevet åbnet for unge med volontørvisum. De første seks Yad va Lev volontører kom fra Danmark i torsdags d.2. september, og det forventes, at de sidste to, som måtte vente yderligere nogle dage på deres visum, snart kan følge efter. Den første uges tid tilbringes sammen med Hanne og Leif i isolation i Joffihuset. Men her er også nok at tage fat på af praktiske opgaver. 

    »Det er fantastisk med liv i Joffihuset, - tænk, at vi nu har fået en flok dedikerede unge herned. De udviser allerede stort tjenersind her i huset og gården i karantænetiden og glæder sig meget til alle de nye oplevelser og indtryk, der venter udenfor Joffiporten «, fortæller Hanne med stor begejstring.

    »Vi deler liv og tro, Joffihuset er igen fyldt af musik og lovsang, der bliver repareret, malet og ryddet op. Vi har vi fejret shabbat sammen og lige om lidt skal vi fejre det jødiske nytår…. Vi er meget taknemmelige og i stor forventning, «  slutter en glad Hanne.

Hanne og Harry, som er lederpar i Det Danske Hus er rykket til Jerusalem for en tid. De bor i seniorlejligheden og er forsyningstropper for de isolerede i Joffihuset. 

     »Hanne og Harry arbejder uden for Joffiporten.  De kommer med madforsyninger til os, og så er de også på malerarbejde i Øst-Talpiot.«, slutter Hanne sin beretning fra Joffihuset, hvor der i denne uge er sket noget historisk – efter 1 ½ års ufrivillig pause er der nu igen liv med hjerte og hænder i Jerusalem på Beit Ha Arava.

Hvis man gerne vil følge med i, hvad der foregår i Yad va Lev og hvordan det går, når alle 8 volontører er samlet i Jerusalem og kan lukkes ud af deres isolation, så er det muligt på Facebook/Joffi i Jerusalem.