Det kan ikke beskrives, det skal opleves

Ordet og Israel sender 4 gange om året et hold på 8 seniorer afsted til hjælpearbejde i Jerusalem. Samtidig med, at de går ind i det diakonale hjælpearbejde Yad va Lev, bliver der også tid til undervisning og ture rundt i landet. Opholdet er baseret på egenbetaling og strækker sig over 8 uger. Lige nu er årets første hold godt i gang med deres ophold. Arne Bruun, som sammen med sin kone Alice, er lederpar for holdet fortæller: ”Vi har nu været her i Jerusalem i 3 uger, og vi har haft en rigtig god start med et dejligt fællesskab i seniorboligen. Vejret (15-20 grader) har været, så vi også kan nyde eftermiddags-kaffen på terrassen.”

Alice og Arne Bruun har i mere end 10 år været leder af senior Yad va lev, men kan stadig opleve nye ting: ”Som noget nyt har vi arbejdet et par dage på en skole for børn med særlige behov. Vi hjalp dem i deres lille planteskole", fortæller de.

Deres oplevelser rummer dog også gode gensyn f.eks. med brugerne på Shekel, et Dagcenter for mennesker med handicap, hvor Yad va Lev er kommet gennem flere år.

Sideløbende med Senior Yad va Lev er der også et Yad va lev for unge. Her er der 8 volontører hvert halvår. Seniorer og unge nyder fælleskabet med hinanden både på arbejde og i Joffihuset. ”Sammen med de unge volontører har vi malet alle rum på et blindecenter, hvor vi hver dag var sammen med brugerne og alle hjælperne”, fortæller Arne Bruun

Alle fridagene bliver brugt flittigt til ture i Jerusalem: Besøg i Knesseth, på Yad va Shem (Holocaustmuseet), Israelsmuseet, Mt. Herzl museet, Hinnoms og Kedron dal, Betlehem, Hyrdernes mark og Herodion.

Når Arne Bruun skal summere op, hvad det betyder for dem at være med i arbejdet formulerer han det således: ”Vi takker for, at vi får lov og har mulighed for med hånd og hjerte at række ud til mennesker her i Jerusalem og vi beder dagligt om, at vi gennem det lille, vi gør, må være et vidnesbyrd om, at frelsen gælder alle mennesker også Guds ejendomsfolk.” Og han tilføjer med et smil: ”Vi glæder os til de næste 5 uger”.

Hans opfordring til andre seniorer er helt klar: ”Meld dig som senior volontør, det er en fantastisk mulighed for at opleve Jerusalem/Israel og være en del af dagliglivet i 8 uger. Hvad det indebærer kan ikke beskrives, det skal opleves.”