Discipelskolen på besøg i Jerusalem

Programmet for ugen var fyldt med besøg på alle de kendte steder i byen, bl.a. Grædemuren, Tempelpladsen, Oliebjerget, Getsemane have, Gravkirken og Gravhaven.

Disciplene og de unge Yad va Lev-ere fik også våde fødder, da turen gik gennem Hizkijas tunnel og gennem kloakken under byen. Men heldigvis var de velsignet med dejligt vejr hele ugen, så fødderne tørrede hurtigt igen.Ungmedarbejder Katrine Sunesen fortæller: ”Hver dag oplevede vi en masse, så mange forskellige slags mennesker på gaden, gik mange kilometer, ja, nogle fór lidt vild i basaren i Den Gamle By, mens andre nød en falafel på et gadehjørne.”

Jerusalem er en by, der gør dybt indtryk. Det beskriver Katrine således:
"Jerusalem er én af de byer, hvor man kan sidde i lang tid på et gadehjørne og iagttage mange forskellige slags mennesker passere forbi: unge, gamle, ortodokse jøder, sekulariserede jøder, muslimer, turister mm. Her er mangfoldigheden stor, og folkeslagene lever side om side” og fortsætter: 
”Det har været spændende at bo i Jerusalem og mærke atmosfæren der.”

Disciplene boede i Joffihuset, som til hverdag er hjem for de 8 Yad va Lev volontører samt de to ungledere. Så huset blev godt fyldt, men selvom pladsen i Joffihuset til tider var trang, så forløb ugen bare over al forventning med god stemning og godt humør.”Nu er vi kommet hjem igen til Poriya, hvor vi nyder lidt mere stilhed, frisk luft og ikke mindst at sove i vores egen seng igen. Det er skønt at komme ud, men det får os også til at sætte stor pris på vores dagligdag og hjem her på Discipelskolen”, slutter Katrine sin hilsen.