Fest i Israel

Det er Purim, og man mindes Ester, dronningen, Gud brugte til at redde sit folk i det store persiske rige i det 5.århundrede før Kristus. Det er en af de mere løsslupne og festlige højtider i den jødiske festkalender. Den barske baggrund for festlighederne er en herskers forsøg på at udrydde det jødiske folk lige på tærsklen til genrejsning af folket i deres eget land. Fortællingen i Esters bog bruges i dag af jøderne som et symbol på den forfølgelse og udryddelsestrussel, der er en del af det jødiske folks historie gennem alle tider.

Yad va Lev volontørerne tager også del i festlighederne. Hanne Toft skriver fra Jerusalem:"Jerusalem er ikke bare fyldt med hjemvendte jøder fra hele verden, i denne uge har vi mødt mange andre ”personligheder” som prinsesser, spidermans, pandabjørne, indianere, cowboys, oliesheiker og andet godtfolk. Purimsfesten er over os. Der er fest og glæde over, at jøderne blev skånet for udryddelse i Perserriget. Der festes med mad og udklædning og gaver.
Volontørerne har pakket og uddelt gaver til naboer, har hjulpet med at arrangere børneaktiviteter ved en messiansk purimsfest, været i synagogen og været med til at ”skratte og buuhe”, hver gang Hamans navn blev nævnt. Jo - Yad va Lev tager del i glædesfesten."

Der er mere at læse om Purim her på siden:Esters bog og purimfesten  og også på religion.dk, hvor Hanna Skop fortæller om Purim