”Hils i Danmark og sig tusind tak, fordi vi må bruge Det Danske Hus"

 

Som tidligere fortalt bruges huset af den messianske menighed fra Kiryat Shemonah. Præsten bor i undervisningsfløjen med sin familie, og i værelsesfløjen bor udenlandske volontører, der kommer til Israel i kortere eller længere tid for at hjælpe menigheden med at lave mad til soldater, der er stationeret tæt på Libanons grænse.

De tre medarbejdere fra Jerusalem oplevede i løbet af ugen, hvordan Det Danske Hus i den nuværende situation bliver brugt noget anderledes end sædvanligt, men i samme sag.

Kirstens beretning om ugen i Poriya 

”Hver dag kører folk fra menigheden og de udenlandske volontører fra Poriya til Kiryat Shemonah og laver mad i menighedens lokaler. I weekenden mødes hele menigheden til gudstjeneste og shabbatsfejring fredag aften i Det Danske Hus.

Nogle af menighedens medlemmer er evakueret og bor i området omkring Poriya, nogle bor stadig i Kiryat Shemonah - på trods af næsten daglige luftalarmer.

Vi oplevede et virkelig dejligt fællesskab med menigheden og volontørerne. De sagde adskillige gange: ”Hils i Danmark og sig tusind tak, fordi vi må bruge Det Danske Hus. Det er sådan en hjælp og velsignelse for os.”

For os var det dejligt at opleve, at huset bliver brugt til noget så godt og meningsfuldt. ”

Chokoladekugler til soldaterne

”Vi havde medbragt 660 chokoladekugler (stort set det samme som vores danske romkugler), som vores menighed Jerusalem Assembly havde fremstillet (blandet andet med deltagelse af Maria og Frederik). Da nogle fra menigheden havde hørt, at vi skulle nordpå, blev der hurtig organiseret chokoladekugle-produktion, så vi kunne tage dem med til soldaterne i nord.

Maria og Frederik hjalp menigheden i Jerusalem med at lave chokoladekugler, som senere blev pakket og delt ud til soldaterne i Kiryat Shemonah (foto: KØ)

Et stærkt vidnesbyrd for soldaterne

Mad tilberedes, siden pakkes det og afhentes af soldaterne. Små tegninger pryder madkassernes låg. (Foto KØ)

”Fredag var jeg selv med i Kiryat Shemonah for at hjælpe med madlavningen, og denne dag fik soldaterne også dessert, nemlig chokoladekuglerne. Det var meget rørende at opleve soldaternes store taknemmelighed, da de kom for at hente maden.

En af volontørpigerne fortalte os, at de havde snakket med en, der arbejder i Bibelselskabets butik i Jerusalem. En dag var to soldater kommet ind og havde spurgt efter Det Nye Testamente. De ville gerne vide noget mere om de mennesker, der frivilligt brugte af deres tid og penge for at kunne lave mad til dem.   

På havearbejde

Haven ved Det Danske Hus trængte til en kærlig hånd - og det fik den, O og Is medarbejdere var i gang.

”De fleste formiddage i Poriya brugte vi i haven. Folkene i huset har også gjort meget, men der var alligevel en del ukrudt, og flere hække og træer trængte til at blive trimmet. Eftermiddagene brugte vi på udflugter i området. Vi var blandt andet i Susita/Hippos, en ny-åbnet udgravning af en af Dekapolis-byerne. Vi besøgte også de mere kendte steder, Magdala og Kapernaum, ligesom der blev tid til en kort vandretur i Yehudia. 

Nu er vi tilbage i Jerusalem, hvor hverdagen kalder – med flere meningsfyldte opgaver.”