Højdepunkter i Yad va Lev senior

Vi har sendt spørgsmålet rundt om kaffebordet i den hyggelige senior-lejlighed. Her er lidt af, hvad de svarer:

Jacob lægger ud:

”Det har været dejligt at møde mennesker i mange forskellige situationer. De gentagne spørgsmål har været: Hvor kommer I fra? Kan I lide Israel? Hvorfor er I her?  Så er der åbnet mulighed for at fortælle om, hvad vi laver og at vi er en kristen gruppe. At vi tror, Jesus er Messias. Når vi svarede, at vi kunne lide Israel, var der mange, som bad os fortælle det i Danmark.”

Og Agnes fortsætter:

”Vores besøg i Nazaret Village var en fantastisk stor oplevelse. Her blev vi guidet rundt af en Jesus-troende skuespiller. Vi så Abraham som fårehyrde med fårene, vinpersen og vinpresseren, og vi så tømreren Josef i sit værksted og Hanna, som kærtede uld i et typisk hjem på Jesu tid. Det bedste var, at han knyttede alle de bibelske fortællinger til fra både GT og NT, og ikke mindst hans sang og optræden i den gamle synagoge.

Desuden har vi mødt rigtig mange dejlige mennesker både i arbejde og fritid. Tak for 8 skønne uger.”

Som sit højdepunkt nævner Birgit allerførst Jerusalem:

”Jerusalem – ved dag og ved aftenstid. Det at kunne besøge de bibelske og historiske steder i Jerusalem. Gordons gravhave, fredfyldt og smuk. Menneskemylderet i Den gamle by. Ingen by er som Jerusalem.

Og så de mennesker, vi har mødt og talt med: Folk med handicap på ”Shekel”. Beboere i lejligheder og opgange, når vi har været på maleropgaver. Soldater og skole-elever på Tacklit.”

Seniorerne har også været på ørkentur og overnattet under stjernehimlen, det er et af højdepunkterne for alle. ”Så smuk en ørken dog kan være. Fællesskab omkring bålet og vandring i Ein Gedi Nationalpark”

Marit har haft en stor glæde i at mærke, at hun var med til at gøre en forskel: ”At komme på Shekel og opleve, at der har de virkelig behov for min indsats; og mærke at de er glade for, at jeg er der.”

 Per får lov at runde af med sin klare opfordring til andre seniorer: ”Tag med på Yad va Lev – og oplev Israel med hjertet!”

 Vi siger tak for de delte højdepunkter og ønsker seniorerne en god rejse hjem.