”I Poriya har vi det rigtig godt"

Disciplene har været i Det Danske Hus siden 18.januar, og de har lært og oplevet en masse.

”I løbet af den sidste måneds tid har vi i undervisningen fået et overblik over Josvasbog til Nehemias' bog, og vi har fået undervisning i Ezekiels bog og Johannes' Åbenbaring” fortæller Amalie og fortsætter: ”Desuden har vi fået undervisning i Apostlenes Gerninger og bogens sammenhæng med Paulus' breve. Det har været rigtig spændende undervisnings-uger.”

Hver fredag tager disciplene på on-location-tur for at lære om de steder, der danner den vigtige baggrund for Bibelens bøger og Israels moderne historie.

”Vores fredagsture har bl.a. gået til Tel Fakr, Har Bental og Tel Saki, hvor vi har hørt om Israels krige.”
Disciplene tager også selv afsted på tur, når de har fri. I den forløbne måned har de været på forlænget weekend i Haifa.

Noget af det, som man får med, når man bor i Israel i en længere periode, er de jødiske fester og fejringen af dem. I begyndelsen af marts var det Purim og det oplevede disciplene på tæt hold.

”Vi har fejret Purim sammen, hvor vi klædte os ud og fik genfortalt Esters bog, mens vi larmede, når Haman blev nævnt – ligesom i synagogen."

På hvert hold er der også god mulighed for at få nogle spændende oplevelser sammen med volontørerne fra Jerusalem. De kommer på besøg på skolen en weekend, og disciplene genbesøger volontørerne en uge i Jerusalem.

”Alt i alt en rigtig god og spændende måned”, konkluderer Amalie.