Jødisk Kulturfestival 2017: Mange spændende og gratis arrangementer

På fredag indledes Jødisk Kulturfestival for syvende år i træk. Festivalen arrangeres af Det Jødiske Samfund i Danmark og varer til og med onsdag den 7. juni.

Festivalen byder på mange interessante begivenheder, som giver et rigtig godt indblik i den jødiske kultur og tradition. Der vil være koncerter og teaterforestillinger i Det Jødiske Hus, Bremen Teater og Grand Teatret. Her kræves der entré. Der vil også være filmfremvisninger – i Det Jødiske Hus er der gratis entré til disse.

Ellers byder dagene på mange gratis oplevelser: omvisning i Chabad-huset, på Mosaisk Vestre Begravelsesplads og på begravelsespladsen i Møllegade; guidet tur i det jødiske København; foredrag ved blandt andet Berlingskes Allan Sørensen (Israel – en demokratisk nation), Bent Blüdnikow (dansk-jødisk kvindehistorie) og Otto Rühl (FN’s delingsplan for Palæstina); man kan også få testet sine evner inden for israelsk dans eller lære at bage challah (det flettede brød, som bruges til sabbatsmåltidet). Endelig kan man møde de mange jødiske institutioner i Danmark, som har stande.

Vi vil opfordre alle til at tage et kig på programmet og overveje at deltage i nogle af de mange spændende arrangementer. Kulturfestivalen er en oplagt lejlighed til at møde danske jøder og få et indblik i det jødiske samfund her i landet.

Se programmet her