Midt i en Corona-tid – stadigvæk

Sådan er det for alle i Danmark, i Israel, ja, i store dele af verden. Det store vanskelige spørgsmål for os i Ordet og Israel lige nu er, hvornår ved vi, om vi kan gennemføre arrangementer og aktiviteter i 2021. Hvor lang tid i forvejen skal vi aflyse? Det er en svær balance. For vi ønsker ikke at aflyse mere end allerhøjst nødvendigt.

Til at tage hånd om disse og andre vanskelige afgørelser har Ordet og Israel en kriseledelse bestående af generalsekretæren, landssekretæren og formanden for bestyrelsen. Det er ikke nogen let opgave at sidde med og det gør ondt at måtte aflyse fortæller landssekretær Morten Nielsen: ” Vi har aflyst mange ophold og kurser i Israel på grund af Corona, og det giver et stik i hjertet hver gang, vi må give den besked til de tilmeldte.”

Midt i alle aflysninger er der dog også glæde over det arbejde, der kan fortsætte: ”Jeg er virkelig glad for, at Ruben, Hanne og Leif i Jerusalem har kunnet fortsætte deres arbejde, hjælpe mange og være vidnesbyrd overfor det jødiske folk", siger Morten Nielsen og fortsætter: "Det er også glædeligt, at der blev afviklet en meget vellykket Kibbutz Bethesda på Bornholm i efteråret. Og så kan vi også stadig gøre meget i Danmark både gennem Magasinet, hjemmesiden og Facebook og gennem online aktiviteter som undervisning og nyheder på YouTube og Podcast. Bibellæsningsprojektet her i februar og marts er også blevet en populær aktivitet, og det er godt at se.”

Givertjenesten blandt Ordet og Israels medlemmer, er bestemt heller ikke lukket ned, det viste sig tydeligt med to vellykkede indsamlinger i 2020, hvor der blev givet dels til israelske familier og dels til arbejdet generelt. 

Når vi ser fremad

Når der ses lidt fremad, så står jo aktiviteterne både i Danmark og Israel i kø for at få lov at sætte i gang: Pinsecamping Sommerstævne, Yad va Lev, kurser, Minibibelskolen, Discipelskolen…
Det er tydeligt, at interessen for at komme afsted stadig er stor, særligt blandt de unge, der sender ansøgninger og tilmeldinger til Minibibelskolen, Yad va Lev og Discipelskolen.

”Det er meget opmuntrende for os at der stadig er mange unge, der melder sig til de fremtidige aktiviteter i Israel. Og jeg glæder mig virkelig til at sende dem afsted.” siger Morten Nielsen

Men også andre er utålmodige og spørger, mon der bliver sommerstævne i år, hvad med kurserne i Det Danske Hus og Pinsecamping på Mørkholt? Hvornår bliver det afklaret?

”Programmet for både pinsecamping og sommerstævne er klar. Noget af planlægningen er imidlertid udskudt, til vi nærmer os, så vi kender de retningslinjer, vi skal følge.”

Aktiviteter i Danmark er en sag, men for kurserne i Israel er der endnu flere ting at tage hensyn til: Hvornår kan man rejse ud af Danmark og ind i Israel uden karantæne? Hvordan er de israelske restriktioner? etc.

Det er virkelig en balancekunst at finde det rette grundlag og tidspunkt for beslutningerne i kriseledelsen. Om dette dilemma siger Morten Nielsen afsluttende: ”Vi har ikke fastsat en dag, hvor vi beslutter, om eller hvordan vi gennemfører. Vi ønsker at give deltagerne besked i rimelig tid – og samtidig vil vi ikke træffe beslutninger for tidligt på et løst grundlag.”

Med disse linjer håber vi at have givet et indblik i, hvordan vi arbejder med Corona komplikationerne i Ordet og Israel og en forsigtig pejling på, hvornår der kommer afgørelser på gennemførelsen af de forskellige aktiviteter, afgørelser, som vi ved, mange venter utålmodigt på – sammen med os.