Omskæring til debat – artikler på vej.

Ofte er omskæring til debat i medierne og blandt politikere. Aktuelt er der i Kristelig Dagblad en artikel, som redegør for USA’s bekymring over danske planer om at forbyde omskæring. Undervejs i debatterne har mange kristne været aktive. Nogle har været for muligheden for omskæring, mens andre har været imod. Kristne modstandere af omskæring har fremført mange argumenter med udgangspunkt i Bibelen eller deres kristne overbevisning. Her er nogle få eksempler på disse argumenter imod omskæring:

  • Paulus taler imod omskæring, så derfor skal kristne være imod
  • Omskæring er imod evangeliet
  • Hvis vi skal anerkende omskæring, så skal vi vel også anerkende fx stening af utro kvinder og mænd

I Ordet og Israel er vi overbevist om, at modstand mod omskæring af jødiske drengebørn på ottendedagen ikke kan begrundes ud fra Bibelen. Ja, vi mener, at der er rigtig gode grunde til, at vi som kristne netop bør forsvare jøders ret til omskæring. Derfor vil vi gerne give et sagligt modspil til dem, der mener, at vi som kristne ikke bør støtte jøders ret til omskæring.

På hjemmesiden vil der snart ligge en række artikler, som redegør for, hvad Bibelen siger om omskæring, og derudover svar på argumenter imod omskæring.