Over en kvart million til ukrainske jøder

I midten af maj sluttede Ordet og Israels indsamling til ukrainske jøder, og nu foreligger det endelige resultat.

Der blev indsamlet i alt 266.277 kroner. Og det er med stor glæde, at vi har kunnet sende dem videre til disse tre modtagere:

 

Israel College of The Bible: 133.000 kroner

ICB, som er en messiansk uddannelsesinstitution i Israel, har deres egen indsamling, og den har vi valgt at bidrage til. Her går pengene blandt andet til messianske menigheder og organisationer, som driver hjælpearbejde i Ukraine. Derudover hjælper ICB (messianske) jøder, som er flygtet til Israel.

 

Keren HaYesod: 103.000 kroner

Keren HaYesod Danmark har også samlet ind i forbindelse med krigen i Ukraine. Her går pengene primært til de mange jøder, som har valgt at flygte til Israel. Mange af dem kan søge om statsborgerskab i landet, fordi de er jøder.

Keren Hayesod er forbundet med Jewish Agency, som arbejder for at hjælpe jøder fra hele verden til Israel.

 

Den messianske menighed »Grace and Truth« i Ashdod: 30.277 kroner

Endelig har vi valgt at give cirka 30.000 kroner til menigheden Grace and Truth. De har oprettet en fond, som skal hjælpe ukrainske jøder. Tidligere skrev vi her på siden om den ukrainske kvinde Luba, som flygtede til Israel og her mødte netop Grace and Truth. 

 

Læs Lubas beretning her

 

Menighedens præst, David Zadok, siger, at der er stort behov for pengene. Her fortæller han lidt om menighedens arbejde for de ukrainske jøder:

»Vores midler har allerede hjulpet tre familier med at forlade Ukraine og komme til Polen og Tyskland. Derudover har vi hjulpet en kristen uddannelsesinstitution, som blev bombet, og hvor store dele af bygningen blev ødelagt. Vi hjælper også en lokal kirke (i Ukraine, red.), som forsørger 66 personer hver dag. Og ud over Luba er tre personer kommet til vores egen menighed efter at være flygtet. Og en familie med fire børn, som engang kom i menigheden, men rejste til Ukraine, er nu vendt tilbage for at bosætte sig i Israel.

Vi har også planer om at sende en af vores diakoner til Polen for at hjælpe med at transportere flygtninge til lokale kirker – han taler ukrainsk og har kørekort til minibus.«

På hver sabbat samler menigheden ind til formålet. De 30.000 indgår i denne indsamling.

Ordet og Israel siger tusind tak for de mange bidrag og det store beløb, som allerede nu gør en forskel for krigsramte jøder!