Seniorerne i Jerusalem

Lederparret Ulla og Troels Held fortæller: ”Tirsdag var første dag med arbejdsopgaver. Det var spændende. De fire af os skulle male i en lejlighed, hvor der skal bo mennesker med psykisk sygdom. I løbet af de to første dage blev lejligheden malet i en rigtig fin lys gullig / beige farve, som vil gøre det roligt og godt at leve der. Det var både vægge, lofter, paneler og døre, der skulle males, og malerflokken var meget glade for at aflevere et rigtig fint stykke arbejde.

De fire andre skulle prøve et helt nyt arbejdsområde. Stedet hedder Tachlit, og arbejdet foregår i en lagerhal 40-60 minutters buskørsel fra seniorboligen. Her pakkes grøntsager til fattige og trængende mennesker. Fødevarerne er dels donationer fra forskellige stede, og dels indkøbte varer for penge givet til dette projekt.

Den første dag blev der pakket 250 poser med en del forskellige grøntsager. Der er ca. 7 kg. i hver pose, så det er et rigtig godt tilskud til kosten for mange mennesker. Der kom flere mennesker, der var med i arbejdet, blandt andet 4 unge skolepiger og en familie, hvor 3 generationer mødte op. Det skønneste var at høre, at det var et af børnene, der havde foreslået, at det skulle prøve dette frivillige arbejde.”

Gennem Tachlit uddeles ca. 1800 frugt- og grøntkasser pr. uge. Man kan læse mere om Tachlit her:
www.funinjerusalem.com/tachlit-food-needy/

Ulla fortsætter: ”Vi har nydt at være i arbejde og synes, at det er rigtig meningsfulde opgaver, vi har været med i. Vi er godt på vej til at lære hinanden at kende i gruppen og glæder os over at være lige her, hvor Bibelen bliver levende på en særlig måde. ”

På et seniorophold i Jerusalem er der også god tid til at udforske landet. Hold 3 har allerede været på deres første tur. Den gik til området ud mod, hvor David mødte Goliat. Turen blev sluttet af ved Middelhavet.

Hold 3 2017 fra venstre: Ingrid Lang Pedersen, Inge-Lise Simonsen, Mary Aalbæk, Lissy Borregaard, Helen og Christen Flyvholm, Ulla og Troels Nørgaard Held.