Sorg i nabolaget

På Ein Gedi street ligger der to købmandsbutikker - en på hver sin side af gaden. De fleste, der har været i Yad va Lev, kender dem nok. Købmanden på den ene side af gaden holdt lukket den anden dag. Foran butikken blev der rejst et hvidt telt, og 8 flag blev sat op ud til gaden.

Tirsdag aften havde familien fået den besked, som mange familier i Israel frygter for, nemlig at deres 30-årige søn, David, der var indkaldt som soldat i reserven, var blevet dræbt i Gaza. David var gift og havde en lille datter på 14 måneder. Han tjente i ingeniørtropperne som bataljonschef.

Som det er jødisk skik, blev han begravet allerede onsdag, og onsdag aften begyndte ”Shiva’en”.

Det er den ugelange sørgetid, hvor familien sidder stille og sørger. Når man i denne uge går forbi købmanden, kan man se, folk sidde sammen med dem inde i teltet. For det er det, man gør, når man sidder ”Shiva”. Man er sammen, familie og venner til den dræbte, for at støtte og trøste hinanden.

 

Lidt tættere på Joffihuset, faktisk i samme bygning, som Joffihuset ligger i, er der også sorg. Også her har en familie mistet en søn, Hanan på bare 26 år. Hanan blev alvorligt såret af et anti-tank missil i december og har siden kæmpet for livet på et hospital i Tel Aviv. Men nu er han død, og de fire flag på hjørnet fortæller, at der er sorg i huset. Her er ikke noget telt, men lyset brænder i lejligheden til sent ud på aftenen. Også her kommer folk for at vise deres støtte og omsorg til den sørgende familie.

Den israelske forsvarshær har meddelt, at der nu er 526 soldater, der har mistet livet siden 7.oktober. Israel er et land i sorg.