Tag på arkæologikursus – og kom et spadestik dybere

Går du med en drøm om at opleve Israel for første gang? Eller har du været afsted og ved bare, at det skal du igen en dag?

Ordet og Israel tilbyder også i 2023 mange muligheder for at besøge Bibelens land i selskab med erfarne rejseledere og undervisere.

I maj og juni tilbyder vi faktisk hele tre kurser. Et af dem kalder vi »Kursus i Bibel og Arkæologi«, og temaet er »Et spadestik dybere«. Her vil de to arkæologi-interesserede teologer Carsten Vang og Christian Højgaard tage deltagerne med til spændende steder, hvor arkæologien kaster lys over de bibelske beretninger.

 

Gør Bibelen jordnær

Her fortæller Christian lidt om, hvorfor han glæder sig til kurset, som løber af stablen 18.-25. juni:

»Bibelen og Israels land hænger uløseligt sammen. Bibelen fortæller om begivenheder, der fandt sted på bestemte tidspunkter i og omkring landet Israel, og med arkæologien kan vi bogstaveligt talt grave et spadestik dybere i Bibelens spændende historie. Arkæologien giver noget til alle sanser og kan være med til at gøre Bibelen mere jordnær og historien mere levende.

Jeg glæder mig til at tage deltagerne på en rejse gennem Israels historie – helt fra Josvas og israelitternes erobring af landet til Jesu tid og tiden efter det jødiske oprør. Særligt glæder jeg mig til, at vi skal besøge Shilo i Samaria (det nuværende Vestbredden), hvor jeg selv har været på udgravning, og hvor der er spændende ting at se om Israels allertidligste historie.«

 

Kunne det være noget for dig?

Læs mere og tilmeld dig

 Se vores øvrige udvalg af kurser


Shilo er et af kursets spændende udflugtsmål.