Tak for et godt sommerstævne

Det var landsekretær Nicklas Lautrup-Meiners første sommerstævne som landssekretær. Han siger - efter at være hjemme igen: ”Det var en fantastisk oplevelse at være med på Sommerstævne. Selvom jeg har været med mange gange før, blev jeg meget opmuntret over at se, så mange frivillige, der lægger så mange kræfter i arbejdet, vennernes positive indstilling til arbejdet og den stærke forkyndelse og bibelundervisning. Jeg mærkede virkelig Guds velsignelse!”

Fredag aften var Israels ambassadør til Danmark på besøg til en fejring af Israels 75 år. Det blev en festlig aften med taler, nationalsange og lækker fødselsdagskage. Som noget helt nyt var sponsorløbet i år en del af en større markedsdag og ruten gik igennem hallen. Resultatet af sponsorløbet blev godt 90.000 kr., som går ubeskåret til Yad va Lev arbejdet i Jerusalem. Fra Israel var familien Kalisher med som gæster. Meno underviste og Jael sang.

Der var omkring 500 deltagere, da der var flest. Det er rekord efter coronatiden. En særlig ting i år var også, at alle medarbejdere både fra Israel og fra Danmark var med. 

Udskiftning i bestyrelsen

Og så blev det sidste sommerstævne med Hakon Christensen som formand. Han har besluttet at stoppe efter 12 år på posten. Han bliver afløst af Rolf Weber Jørgensen, der har siddet i bestyrelsen i 10 år – i de seneste år som næstformand for bestyrelsen. Poul Arne Nyborg bliver ny næstformand. Der kommer en præsentation af den nye formand i magasinet Ordet & Israel til september.

Det var ikke kun formanden, der stoppede på dette årsmøde. Også Johan List og Jakob Christensen stoppede efter mange år i bestyrelsen og før det i Joffis bestyrelse.

De tre afgående bestyrelsesmedlemmer blev erstattet af Gustav Gosvig Christensen fra Aarhus, der i februar stoppede som formand for Joffis bestyrelse, Preben Højgaard fra Vejle og Finn Morten Andersen fra Gentofte.

Tak til de mange frivillige

Ordet og Israels sommerstævne ville ikke kunne planlægges og gennemføres uden en stor flok af frivillige. De frivillige i sommerstævneudvalget planlægger og forbereder de mange froskellige dele af stævnet. Senere er der så en endnu større gruppe af frivillige, der dukker op torsdag aften for at gøre skolen klar til at modtage de mange deltagere. Under stævnet står frivillige for rengøring, madlavning, børne-teenprogram, musik, sponsorløb, tolkning, Ben Yehuda-boder, streaming, sceneskærme og meget, meget mere. Når det hele er slut søndag eftermiddag, er de frivillige der stadig, rydder op og pakker ned.

De frivillige er virkelig en gave i arbejdet, og vi skylder dem en kæmpe tak. TAK til alle, der hjalp med.

Hvis nogen skulle få lyst til at være med i det frivillige arbejde med sommerstævnet, så er man velkommen til at melde sig til projektkoordinator Ellen Hessellund.

Se eller gense møderne på sommerstævnet 2023

Det er muligt at se/gense møderne på sommerstævnet, de ligger på O og Is YouTube kanal: Sommerstævne 2023