Tak til Hanne og Leif

For en måned siden tog Hanne og Leif Toft afsked med Jerusalem og den dagligdag, de har haft der gennem de seneste 5 år. De er nu tilbage i Gjern og deres hus og forbereder sig på en ny dagligdag i Danmark.
 
I de 5 år har de sammen med ca. 65 unge volontører og ca. 115 seniorer og 40+ deltagere ydet et stort arbejde blandt socialt udsatte i Jerusalem i hjælpearbejdet Yad va Lev.
Samtidig har de sammen med kollegerne skabt gode rammer for alle volontører med en tryg base i Joffihuset og seniorboligen, god undervisning, mange ture og oplevelser – og en omfattende koordineret og planlægning.
 
Fra marts 2020 blev dagligdagen meget anderledes, da Ordet og Israel pga. corona-pandemien måtte kalde alle deltagere i aktiviteterne i Israel hjem. Hanne og Leif engagerede sig i den følgende periode mere direkte i forskelligt socialt arbejde og fik både nye relationer og mere tid til andre – fx i menigheden Jerusalem Assembly.
 
Det var en stor glæde, at vi igen i efteråret 2021 kunne sende unge volontører til Jerusalem, og på den måde kunne Hanne og Leif nå et få endnu et hold unge ”under vingerne”.
 
Sidst på året lykkedes det også Signe og Simon Kammersgaard Back at komme til Israel, så de kunne få en periode sammen med Hanne og Leif. Selvom tiden var knap og travl, gav det en værdifuld mulighed for at overdrage de opgaver, som Signe og Simon nu har overtaget ansvaret for, og introducere dem til en række mennesker, som Hanne og Leif har haft kontakt til i menigheden, hos samarbejdspartnere og ved myndigheder.
 
Det har været en stor glæde at have Hanne og Leif som lederpar, der med både kærlighed til Israel og deres menneskelige egenskaber og sprogkundskab har gjort en stor og vigtig indsats.
 
Ordet og Israel ønsker dem alt godt med Guds rige velsignelse, og vi vil også her sige en stor og hjertelig TAK.