AKUT: Indsamling til Ukraines jøder

Skrækkelige beretninger og billeder møder os hver dag fra krigen i Ukraine. Indbyggerne i store dele af landet rammes af ufattelige lidelser – blandt dem også den jødiske befolkning. Derfor har Ordet og Israel nu igangsat en indsamling til Ukraines jøder.

»Vi føler et særligt kald til at række ud til det jødiske folk for at lindre deres smerte,« siger Ordet og Israels formand, Hakon Christensen, om beslutningen.

Det anslås, at der er op imod 200.000 jøder i Ukraine. Mange af dem flygter fra landet, og en stor del ønsker nu at flygte til Israel, hvor de kan få statsborgerskab, fordi de er jøder.

Ud over muligheden for statsborgerskab vælger mange jøder Israel som deres destination, fordi historien – både Europas og Ruslands – desværre har mange eksempler på, at jødiske samfund betaler en særligt høj pris, når tingene spidser til. Derfor ser mange Israel som en sikker havn.

 

Sådan støtter du indsamlingen

  • Bankoverførsel til Ordet og Israel 6110-9042977829 (mærket "Ukraine")

  • MobilePay til 37013 (husk navn og adresse, hvis du vil have fradrag)

  • Overfør via dette link (skriv "Ukraine" i kommentarfeltet nederst)

 

Sådan kommer pengene videre

Ordet og Israel sender pengene fra indsamlingen til to israelske organisationer. De videresender så pengene til ukrainske jøder:

  • Den messianske organisation One for Israel sender penge videre til messianske jøder fra Ukraine.
  • Keren Hayesod sender penge videre til jøder i Ukraine og jødiske flygtninge på vej mod Israel.

Ordet og Israel takker for ethvert bidrag.