Chokafsløring: Israelske agenter dræber al Qaeda-leder i Teheran

Fredag kunne New York Times bringe en artikel med nyheden om, at en af terrorgruppen al Qaedas ledere blev dræbt 7. august i år.

Abdullah Muhammad al-Masri blev ifølge avisens anonyme efterretningskilder skudt, da han kom kørende i sin bil på gaden i Teheran. Ved siden af ham i bilen sad hans datter på 27, som ligeledes blev dræbt. Ikke fordi hun uheldigvis var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, men fordi også hun havde en magtfuld rolle i al Qaeda. Hun var i øvrigt enke efter Osama bin Ladens søn Hamza bin Laden.

 

Dræbt af israelske agenter

Der er flere bemærkelsesværdige elementer i historien:

For det første selve det, at nyheden om al-Masris død først kommer frem mere end tre måneder efter selve hændelsen. Det skyldes, at iranske medier har berettet, at det var en libanesisk historieprofessor ved navn Habib Daoud og hans datter, der blev dræbt. Daoud skulle have været forbundet til Hizbollah. Men historieprofessoren Habib Daoud eksisterer slet ikke, har det vist sig. Det er i stedet det dæknavn, iranerne har givet al-Masri. Iran vil nemlig ikke stå ved, at de huser en højtstående person fra al Qaeda, der er fjende af Iran. Grunden til, at de tilsyneladende alligevel har ladet al-Masri bo i Teheran, kan ifølge analytikere være, at de på den måde mindsker risikoen for al Qaeda-angreb i Teheran. Eller at de kan samarbejde om angreb mod Israel eller USA.

For det andet er det meget opsigtsvækkende, at det ifølge NY Times’ kilder er to israelske Mossad-agenter, der stod for likvideringen. Hvis det passer, at to israelere har fundet vej til Teheran og her har formået at dræbe al-Masri, må det betragtes som en af de større operationer i den israelske efterretningstjeneste.

For det tredje er det værd at lægge mærke til datoen, 7. august. Det er nemlig den dato, hvor al-Masri stod bag et meget stort terrorangreb mod to amerikanske ambassader i henholdsvis Kenya og Tanzania. 7. august 1998 blev de to ambassader udsat for et bombeangreb, hvor i alt 224 personer mistede livet og flere hundrede blev såret. Al-Masri har stået højt på USA’s most wanted-liste med en dusør på hele 10 millioner dollars.

 

Bag terrorangreb mod USA og Israel

Al-Masri betragtes desuden som bagmanden bag et bombeangreb mod et israelsk-ejet hotel i Mombassa, Kenya, hvor 13 personer blev dræbt, heraf tre israelere. Det skete i 2002.

Hverken Israel, USA, Iran eller al Qaeda har bekræftet al-Masris død. Israels regering har ikke ønsket at kommentere NY Times’ artikel.

Likvideringen af al-Masri skete i øvrigt i en periode, hvor der skete flere mystiske eksplosioner i Iran – blandt andet på et atomanlæg. Det kan du læse mere om her. Også disse hændelser har mange tilskrevet Israel.