Merkels parti vil udvise migranter for antisemitisme

Tysklands konservative parti CDU (Kristeligt-Demokratiske Union) vil ifølge Die Welt forsøge at vedtage en ny lov, der ”tager antisemitisme mere seriøst”.

Ifølge Stephan Harbarth fra CDU er formålet med lovgivningen at slå ned på antisemitisme blandt migranter med arabisk og afrikansk baggrund. ”Enhver, som opildner til antisemitisme og ikke accepterer jødisk liv i Tyskland, kan ikke blive i vores land,” siger han til Die Welt.

Mere konkret skal loven gøre det muligt at udvise migranter, som udtrykker sig antisemitisk – det kunne for eksempel være at afvise Israels ret til at eksistere.

Angela Merkels parti håber at kunne vedtage loven inden Den Internationale Mindedag for Holocaust, som er 27. januar. Her mindes man befrielsen af Auschwitz i 1945. Lovgivningen ville være en stærk måde at mindes Holocaust på.

 

Mange arabiske migranter

En ny undersøgelse foretaget af American Jewish Committee har vist, at antisemitisme og afvisning af Israels ret til at eksistere er almindelig blandt de mange arabiske migranter, som de seneste år er kommet til Europa. Det kan især mærkes i et land som Tyskland, som siden 2015 har modtaget en million migranter. CDU vil ifølge Die Welt også forsøge at forhindre boykot af Israel, som er blevet en meget udbredt måde at føre kamp mod Israel på. Boykotkampagnen fører en såkaldt apartheid-retorik, hvor Israel beskyldes for at være et apartheidregime på linje med det i Sydafrika.

I november besluttede en domstol i Frankfurt, at man ikke kunne forhindre Kuwait Airlines i at afvise israelske passagerer på deres fly i tyske lufthavne. Den form for antisemitisme og boykot af Israel vil CDU nu gøre op med.

 

Kontroversiel udenrigsminister

Mens Merkels parti altså gør en indsats for Israel, er Tysklands vicekansler og udenrigsminister, Sigmar Gabriel, kendt for hård kritik af Israel. I 2012 kaldte han Israel et apartheidregime og sagde, at Hamas burde være med til forhandlinger – hvilket han dog senere undskyldte for.