Mindst 500 terrorister arresteret i »en af de mest succesfulde« operationer

Siden mandag den 18. marts har Israel været i gang med en omfattende militæroperation på det store hospital Al Shifa, som ligger i Gaza i City i det nordlige Gaza. Og selvom Israel tilbage i november havde kampe med terrorister her, så er der altså nu igen fyldt med Hamas- og Islamisk Jihad-terrorister på hospitalet.

Lørdag sagde IDF, at 170 bevæbnede personer var blevet dræbt ved hospitalet, og at 800 var blevet arresteret, mistænkt for at være terrorister. Mandag har IDF sagt, at der blandt de arresterede er mindst 500 bekræftede medlemmer af enten Hamas eller Islamisk Jihad – hvoraf flere ifølge israelerne er ”meget betydningsfulde”.


Overvågningsbillede fra Al Shifa 7. oktober viser et israelsk gidsel blive ført ind på hospitalet. (Foto: Wikimedia)

Manglende kritik af Hamas

Flere nødhjælpsorganisationer har kritiseret Israel for at angribe Al Shifa.

I en klumme på B.T.'s hjemmeside påpeger journalist Jotam Confino, at kritikken stort set kun er rettet mod Israel, mens der er larmende tavshed, når gælder det forhold, at Hamas bruger et hospital som militær base. Der er ingen tvivl om, at Al Shifa har været et meget stort aktiv for Hamas’ militære aktiviteter. Da Israel i november trængte ind på hospitalet, afslørede de et omfattende tunnelnetværk under hospitalet samt store mængder våben. Hospitalet blev også brugt 7. oktober, hvor Hamas førte flere gidsler dertil. Det er klokkeklart brud på reglerne for krigsførelse at bruge et hospital på den måde. Og netop derfor er Israel fuldt ud berettiget til at gå ind på hospitalet, som de altså er i fuld gang med nu – og med ret stor succes, når man ser på de resultater, IDF præsenterer.

Jotam Confino påpeger også i sin klumme, at Hamas først benægtede at være til stede på hospitalet, men senere skiftede strategi og udtalte, at man var i kamp med israelske soldater på stedet. Men stadig var der altså ingen fordømmelse af Hamas.

Søndag aften kom IDF med en pressebriefing, hvor det kom frem, at Hamas har affyret mortergranater mod Al Shifa – sandsynligvis i forsøget på at ramme israelske soldater. Det har Hamas selv bekræftet mandag. Ifølge Israel forårsagede en sådan granat, at en generator gik i stykker – hvorefter Israel hjalp med at få genetableret strømforsyningen. I briefingen kaldte IDF’s talsmand operationen på Al Shifa »en af de mest succesfulde siden krigens begyndelse«.

Soldaternes resultater på slagmarken er med til at lægge pres på Hamas og øge chancen for at få flere gidsler løsladt.

Læs mere om det her