Stort behov for hjælp til corona-ramte i Israel

'Også i vores menighed har vi mennesker, der er i økonomisk nød på grund af corona-krisen. Det er både medlemmer af menigheden og andre, vi er i kontakt med. Vi har fundet ud af, at den bedste måde, vi kan hjælpe på, er ved at give ”mad-kuponer”, som familierne kan indløse i supermarkedet. Vi vil være meget taknemmelig, hvis I i Danmark kan hjælpe os.' 

Sådan lyder det i en mail til Ordet og Israel fra en messiansk-jødisk menighed i det sydlige Israel her til morgen. De første beløb fra Ordet og Israels særindsamling 'Coronahjælp til Israels familier' er allerede sendt til Israel, hvor de bliver uddelt til familier og enkeltpersoner i økonomisk nød. 

En af de store messiansk-jødiske menigheder, der fordeler pengene til trængende familier, fortæller i en takkeskrivelse, at de i øjeblikket bruger 60.000 kroner om måneden på hjælp til hårdt ramte mennesker. Det er langt, langt mere, end menigheden selv kan indsamle, og de er derfor helt afhængige af hjælp udefra. Derfor bliver pengene fra Danmark modtaget med så stor taknemlighed.

Denne menighed alene hjælper i disse måneder 20 israelske familier, der har mistet en del af deres sædvanlige indtægter og ikke kan klare udgifterne. Andre penge går til studerende, der på grund af krisen har mistet deres studiejob og derfor hverken kan betale deres uddannelsesinstitutioner eller deres daglige udgifter. For nogle børnefamilier har skoleårets start i år været særligt vanskeligt, fordi familierne skal betale forskellige udgifter til skolerne og til udstyr til børnene – og i år har de simpelthen ikke pengene til det. Derfor har disse familier brug for hjælp.

Lederen af en tredje menighed, der også allerede har modtaget penge fra den danske indsamling, skriver: ”En stor tak for jeres kærlighed og jeres omsorg for mennesker i vores område, der er i nød i disse måneder. Pengene vil helt og fuldt blive brugt til at hjælpe mennesker i nød i vores lokalsamfund”.

Frem til i dag har indsamlingen indbragt 273.550 kroner. Vi er dybt taknemlige for det store beløb.

Tak til Ordet og Israels venner for den overvældende respons på vores appel om CORONAHJÆLP TIL ISRAELS FAMILIER.

Behovet er stort, og jeres hjælp gør en stor forskel for konkrete familier og enkeltpersoner i Israel i denne vanskelige tid!

De bedste hilsner

Ole Andersen, generalsekretær

 Læs her om indsamlingen