400.000 kroner fra Danmark til coronaramte familier i Israel

Israel har været igennem to hårde nedlukninger af samfundet, som har gjort, at mere end hver femte israeler nu er arbejdsløs. Især de mange lavtlønnede og timeansatte er hårdt ramt. Derfor iværksatte Ordet og Israel i september en indsamling, som sluttede med udgangen af oktober.

Generalsekretær Ole Andersen er dybt imponeret og taknemmelig over den flotte gave, som endte på hele 400.000 kroner. »Opbakningen til coronaramte familier i Israel har været overvældende,« siger han. Gaven er fordelt gennem messianske menigheder i Tiberias, Nahariya og Haifa i det nordlige Israel og i Arad og Rehovot i det sydlige Israel og gennem en menighed og et hjælpearbejde i Jerusalem i det centrale Israel.

»Jeg vil sige en meget varm tak til alle, der har bidraget til indsamlingen. Det er en stor glæde, at vi som kristne i Danmark kan give så stor en gave til familier i Israel. Vi håber og beder om, at den må blive til opmuntring og hjælp midt i nogle tunge måneder.« lyder det fra Ole Andersen.

 

Kan fortsætte uddannelsen

Pengene har gjort en meget stor forskel. For eksempel for et nygift par og en enlig mor. Ingen af dem kunne betale regningerne i slutningen af oktober, hvis ikke hjælpen fra Danmark var kommet.

Det nygifte par har ikke meget at gøre med. Han er arbejdsløs, og hun studerer. Hun har ganske vist et studiejob, men tjente i oktober kun 4.000 kroner. Derfor havde de ikke råd til at betale en afgift på 14.000 kroner, som var krævet, for at hun kunne fortsætte sit studie. Parret har fået de 14.000 samt 6.000 kroner til at dække huslejen for november.

En enlig mor har fået 10.000 kroner til at betale huslejen i to måneder, som hun ellers ikke havde råd til. Derudover har hun fået 4.000 kroner, som dækkede det, hun skyldte hos købmanden, samt mad til resten af november.