Chilenere boykotter israelsk, kristen leder

Kristne grupper i Chile blev for nylig presset til at aflyse deres møde med en israelsk kristen leder, Gabriel Naddaf.

Forskellige palæstinensiske grupper truede med at skade de kristne organisationer økonomisk, hvis de valgte at mødes med Naddaf. Naddafs ærinde var netop at tale med de kristne organisationer om boykotbevægelsen og advare imod den.  Det har han så endnu ikke fået lejlighed til på grund af pres fra netpå boykotbevægelsen.

Der cirka en halv million palæstinensere i Chile. Mange af dem immigrerede under det osmanniske rige i Palæstina før Anden Verdenskrig. Chile anses for at være det største palæstinensiske samfund uden for den arabiske verden.

Derimod bor der kun 15.000 jøder i Chile. De har det hårdt på grund af »The Palestinian Federation of Chile«, som støtter både Hizbollah og Hamas og arbejder for boykot af Israel.

Det er blandt andet dem, Naddaf talte imod, da han for nylig mødtes med medlemmer af den chilenske regering. Han mener, at de bør spørge sig selv, hvorfor de i sin tid forlod det, der i dag er Israel. »De flygtede fra det osmanniske styre,« påpegede Naddaf.

Selvom det lykkedes at forhindre Naddaf i at mødes med kristne grupper, fortsætter han sin kamp for retfærdighed for israelere og kristne.