Regnskab 2022

Her kan du se Ordet og Israels regnskab for 2022.

Årsrapport 2022

Stor tak til Ordet og Israels trofaste venner

Regnskabet for 2022 bærer præg af den store økonomiske usikkerhed og inflation, som har ramt Danmark og Israel såvel som alle andre lande i Vesten.

Ud over øgede udgifter i både Danmark og Israel til mad og energi betød inflationen en meget høj vekselkurs. Havde kursen holdt samme niveau som i 2021 havde Ordet og Israel sparet næsten 200.000 kroner.

Desuden uddelte Ordet og Israel gaver til ukrainske jøder for 91.000 kroner, der var indsamlet i 2020, såvel som yderligere 381.000 kroner, der blev indsamlet i 2022.

Den økonomiske usikkerhed til trods blev Ordet og Israel også i 2022 velsignet med mange store gaver. Særligt i december måned, hvor Ordet og Israel fik den største gaveindtægt nogensinde på én måned. De mange december-gaver var dog ikke nok til at opveje de høje udgifter.

Det betød, at vi kunne afslutte 2022-regnskabet med et underskud på 448.851 kr. Et underskud er aldrig godt, men med de forudsætninger, der var til stede i 2022, er det acceptabelt.

2022 blev også året, hvor vi igen kunne byde volontører, discipelskoleelever og kursister til Israel på kortere og længere ophold. Det er godt at mærke, at der stadig er kristne i Danmark, som ønsker at lære mere om Israel og vise Jesu kærlighed igennem diakonalt arbejde til jøder.

I 2022 kunne vi også igen komme ud i kirker og missionshuse og afholde et ”almindeligt” sommerstævne igen.

Det er fortsat vores håb og store glæde at give den nøgle til Bibelen videre til kristne i Danmark, som synet på Israel som Guds redskab, er.

Vi vil gerne sige en stor tak til alle Ordet og Israels trofaste venner, der trods stigende priser og usikkerhed efter corona alligevel har bakket op om Ordet og Israels arbejde med hånd og hjerte. Det er en stor velsignelse fra Gud!

2023 bliver et historisk år for Ordet og Israel. Ikke alene skal vi fejre 75-året for staten Israels grundlæggelse, og 70-året for redningen af de danske jøder. Vi har også købt en medarbejderlejlighed i Jerusalem for at skabe større stabilitet i arbejdet og spare løbende udgifter. Vi har allerede været vidner til, at også her bakker Ordet og Israels trofaste venner op.

Gud er trofast!

Nicklas Lautrup-Meiner, landssekretær