Far reddede sin datter i et mylder af terrorister

Victor Rakhmilov bor i den israelske by Ofakim, der blev overrendt af Hamas-terrorister 7. oktober. Her blev omkring 50 personer dræbt.

Victor og hans familie kunne meget let have været blandt ofrene. Men Victor tog en række beslutninger, der reddede dem. En stor del af redningsaktionen blev filmet af kameraet i hans bil. I en video kan man se optagelserne fra bilen og høre Victor og andre fortælle om de dramatiske timer.

Hør Victor fortælle om redningsaktionen 7. oktober

Da sirenerne lød, søgte familien hen i et lokalt beskyttelsesrum, som viste sig at være aflåst. Victor kørte derfor sin kone og en af sine døtre til den anden ende af byen, hvor datteren Sophie boede i et hus med beskyttelsesrum.

Men datteren Natalie blev tilbage i familiens hus. På dette tidspunkt vidste de ikke, at der var terrorister i byen. De troede, at der ”blot” var tale om raketangreb, som de har oplevet mange gange før.

På vejen hen mod Sophies hus ringede Natalie, ude af sig selv. Nu kunne hun høre skud i nabolaget. Så snart Victor havde sat konen og datteren af hos Sophie, vendte han om og kørte tilbage efter Natalie. Efter at have samlet hende op, kørte de rundt i nabolaget og kunne konstatere, at der var terrorister overalt. Derfor forlod de bilen for at flygte til fods. Videoen viser, at en terrorist kommer hen til bilen få sekunder efter og begynder at skyde efter Victor og Natalie. De løber cirka en kilometer og finder ly hos Victors nevø.

Allerede i bilen på vej hen for at samle Natalie op blev Victor ramt af skud – i både ben og arm og på kroppen. Senere blev han ramt af flere skud. I nevøens beskyttelsesrum var han derfor hårdt såret, og redningsfolk måtte i telefonen give instrukser, så han blev forbundet korrekt, indtil ambulancen kunne nå frem.

Victor fortæller i videoen, at Gud gav ham styrke til at løbe den ene kilometer. »Jeg vidste, at hvis jeg stoppede, så ville [Natalie] også stoppe. Hvis jeg faldt, ville hun stoppe og græde ved mig. Så Gud gav mig styrke til at løbe, så jeg kunne redde hende.«

 

Vrede over fraværende politi og militær

Victor udtrykker vrede over, at politiet og hæren ikke var at se i flere timer under angrebet. »Alle, der var ansvarlige for sikkerheden her i landet, skal svare på nogle spørgsmål, når krigen er slut,« siger han.

Mange steder måtte folk som ham tage sagen i egen hånd og forsøge at redde sig selv og hinanden. Allisrael.com har fået lov at vise en række videoer med nogle af dem, der overlevede og kan fortælle om deres oplevelser 7. oktober.

I en anden video hører man om en arabisk mand, der reddede to små jødiske piger, men selv blev dræbt af terrorister.