Jødiske studerende i Michigan udsat for antisemitisme

Flere amerikanske universiteter har oplevet antisemitisme mod deres jødiske elever i forbindelse med rosh hashanah, det jødiske nytår, som begyndte søndag og slutter tirsdag aften.

Værst gik det for sig i Michigan, hvor gruppen Goyim Defense League havde spredt flyers omkring campus, hvor eleverne bor.

 

»Covid-agendaen er jødisk«

På flyeren bliver læseren præsenteret for overskriften »Ethvert lille aspekt ved covid-agendaen er jødisk«.

Herunder oplistes en række navne på personer, som har været centrale i bekæmpelsen af corona – og som er jøder. Det er for eksempel ledende personer i det amerikanske svar på Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Der er også navne på ledere fra blandt andet medicinalfirmaerne Pfizer og Moderna samt chefer fra investeringsselskaber, der er investeret i disse medicinalfirmaer.

Nederst på flyeren står der, at »alle, som har sagt, at »man er imod statsmagten, hvis man er imod nedlukning«, er shabbos goy, der udfører jødernes vilje.”

Shabbos goy referer til ikke-jøder, der hjælper jøder på sabbatten. I denne kontekst betyder det altså personer, der hjælper jøderne med deres påståede »covidagenda«.

Lignende flyere er blevet spredt andre steder tidligere. Nogle steder med den præcis samme tekst.

Se et billede af flyeren i denne artikel

Andre steder med tekster, der minder meget om den. I forbindelse med påsken tidligere i år blev der i Los Angeles spredt flyere med overskriften »Ethvert lille aspekt ved Rusland-Ukraine-krigen er jødisk«.

Der er med andre ord tale om et forsøg på at lægge ansvaret for nogle af de største kriser og katastrofer over på jøderne.

Shadia Martini, som stiller op for Demokraterne i Michigan, skrev tirsdag på Twitter, at hun er »forfærdet og væmmes ved, at jødiske elever skal vågne op til antisemitiske flyere på rosh hashanah«.

De amerikanske universiteter er generelt et sted, hvor der relativt ofre forekommer antisemitisme.