Kort nyt fra ugen, der gik

Højeste smittetal siden 15. oktober

Da det israelske Sundhedsministerium torsdag morgen offentliggjorde smittetallene for det seneste døgn, var der dårligt nyt. Det foregående døgn var der nemlig cirka 1.500 personer, der var testet positive for coronavirus. Det var det højeste tal siden 15. oktober, hvor Israel befandt sig i en fuld nedlukning.

Landet er lige nu i gang med en forsigtig genåbning – og den ser faktisk ud til at fortsætte på trods af de stigende smittetal.

 

Hamasleder testet positiv for corona

Yahya Sinwar, der er leder af Hamas i Gaza, fik tirsdag en positiv coronatest. Flere andre højtstående ledere i terrorgruppen er også blevet smittet for nylig.

Det ser ud til, at de palæstinensiske områder er ramt af et stort smitteudbrud. Tirsdag blev cirka 1800 palæstinensere på Vestbredden og i Gaza testet positive. Det svarede til hele 26 procent af de gennemførte tests. Man forventer, at der er rigtig mange smittede palæstinensere, som ikke er blevet testet.

 

Stadig mange spørgsmål efter likvidering af atomekspert

Mandag skrev vi om likvideringen af atomfysikeren Mohsen Fakrizadeh, der var den måske vigtigste person i det iranske atomprogram. Iran beskylder Israel for drabet, men der er også mistanke om, at en iransk oppositionsgruppe kaldet Monafeghin (som har base i Paris) har haft en finger med i spillet.

Onsdag sagde en talsmand for Irans regering, at man har identificeret de mistænkte for drabet. Dette blev ikke uddybet yderligere.

Drabet på Fakhrizadeh er et stort tilbageskridt for det iranske atomprogram.

 

Hundredvis af etiopiere immigrerer til Israel

Torsdag fløj 316 etiopiere til Israel med en israelsk delegation. De har fået lov at immigrere til landet. Fredag er det planen, at yderligere 100 skal følge efter. Og den israelske regering har en plan om, at i alt 2000 skal være budt velkommen i Israel inden udgangen af januar.

De pågældende etiopiere tilhører Falash Mura-samfundet, der består af jødiske etiopiere. Ud over de 2000, der forventes at immigrere i denne omgang, er der cirka 5.300 Falash Mura-etiopiere, der har søgt om tilladelse til at immigrere til Israel.