Uroen på Vestbredden fortsætter: Forsøg på knivdrab forhindret

Siden det forfærdelige drab på den 52-årige bosætter Esther Horgen fra Tal Menashe i slutningen af december har situationen på Vestbredden været præget af uro.

Dels har unge jøder fra Hilltop-bevægelsen chikaneret palæstinensere ved for eksempel at kaste sten efter dem. For eksempel i lørdags, hvor palæstinensere fra byen Burin blev angrebet af unge fra Hilltop. Dels har der været eksempler på, at palæstinensere overfalder bosættere.

Tirsdag forsøgte en palæstinensisk mand så at overfalde og dræbe en kvindelig soldat med sin kniv. Gerningsmanden forsøgte flere gange at stikke soldaten, men inden det lykkedes ham at ramme ordentligt, blev han skudt og dræbt af en anden soldat. Hændelsen fandt sted i den nordlige del af Vestbredden i et vejkryds tæt på bosættelsen Ariel. Soldaten kom kun let til skade.

Det er på nuværende tidspunkt svært at sige, om der er tale om en længerevarende eskalering, eller om der mest af alt er tale om efterdønninger efter mordet på Esther Horgen.

Også den 16-årige bosætter Ahuvia Sandaks død sidst i december har været med til at opildne bosætterne. Sandak døde i en bilulykke, da han og fire andre kørte galt under en flugt fra politiet.