Så er arbejdet i fuld gang i Israel efter sommerferien

Anna, som er den ene ungleder i Jerusalem fortæller om de unge, at de er kommet godt i gang med deres Yad va Lev ophold. Det har været varmt og der er allerede blevet arbejdet en del.

Inden de unge volontører kom, gjorde de faste medarbejdere den nyindkøbte leder-lejlighed klar til indflytning. Lejligheden ligger i ejendommen lige ved siden af Joffihuset, så Signe og Simon har ikke så langt til arbejde.

"De første to uger af august blev effektivt brugt i Signe og Simons nye lejlighed, hvor unglederne og Kirsten hjalp med at renovere og flytte ind. Et arbejde, som blev færdiggjort nogle dage før, at vi d. 15. august kunne sige velkommen til det nye hold volontører i joffihuset.", fortæller Anna og fortsætter:

"Volontørerne har nu været her i to uger, og hverdagen har så småt indfundet sig. Dog er det ikke helt normal hverdag for alle, da flere  volontørsteder holder sommerferielukket."

Volontørerne har dog ikke holdt fri af den grund, men har i stedet hjulpet den lokale messianske menighed og skole.
En af volontørerne fortæller: "Det er dejligt at komme ned i kirken og kunne hilse på nogle af dem, som vi har arbejdet sammen med i ugens løb. Så føler man sig mere hjemme."

Udover disse forskellige arbejdsopgaver - nogle af dem sammen med seniorerne - har de unge Yad va Lev'er været på introtur til Bet Guvrin og fået badet i Middelhavet. En rigtig god tur med mulighed for at blive rystet godt sammen.

Det er stadig godt varmt i Jerusalem fortæller Anna: "Vi nyder varmen, men måske endnu mere, at der findes aircondition. Men allermest nyder vi at være i gang med arbejdet og have et fællesskab i Joffihuset."

 
Sabbatsfejring i Joffihusets gård - unge og seniorer.