»Der står jøder bag alt ondt i verden«

De fleste mennesker i verden tror, at det var USA’s præsident Trump, der gav ordre til det droneangreb, der 3. januar dræbte general Soleimani, lederen af Irans magtfulde Al Quds-elitestyrke.

Men de virkelige bagmænd for drabet sidder slet ikke i Washington. De sidder i Tel Aviv!

Det forklarede Soleimanis gode ven, generalsekretær Hassan Nasrallah fra Hizbollah i Libanon, to dage senere. Israel turde eller kunne ikke selv udføre attentatet, derfor bad de USA om det.

Soleimanis datter, Zeinab, var endnu tydeligere. I en tale ved en af begravelsesceremonierne kaldte hun Trump for »legetøj i zionisternes hænder«.

Zionisterne, Israel, jøderne – det er dem, der står bag! Det kan godt være, at det ser ud til, at der står andre mennesker bag ondskaben i verden, men hvis man ser godt efter i mørket bagved, opdager man en jøde!

Sådan har antisemitismen påstået det i årtusinder. Da perserrigets topmand Haman blev vred på jøden Mordokaj, nøjedes han ikke med at straffe ham, men ville udrydde hele det jødiske folk – de var jo »anderledes« (Est 3,5-8).

Når der i middelalderen udbrød pest, skyldtes det selvfølgelig, at »jøderne« havde forgiftet byens brønde. Bag Tysklands store problemer i tiden mellem Første og Anden Verdenskrig stod der selvfølgelig grimme jødiske sammensværgelser.

I disse år, hvor internettet florerer med konspirationsteorier, fortsætter antisemitismen: Der er næppe nogen katastrofe, noget mord eller nogen ulykke, som der ikke står jøder bag. Sådan lyder jødehadet stadig.

Hadets løgne er ikke uskyldige. Da Irans fanatiske ledere i begyndelsen af januar gav Israel skylden, fremkaldte det massernes hysteriske råb om »død over Israel!«. Topledere i Iran truende med at »nedbrænde Tel Aviv og Haifa«.

Før eller siden vil had ende i handling. Derfor er det så godt, at dronning Margrethe i sin nytårstale afviste antisemitismen. Og derfor er det så vigtigt, at vi alle afviser den antisemitiske løgn om, at der står jøder bag alt, som nogen oplever som ondt.

Antisemitismens stærkeste modsætning er evangeliet. Da Gud kom til verden for at frelse mennesker, lod han sig føde som jøde i Israels land. Derfor siger Jesus, at »frelsen kommer fra jøderne« (Joh 4,22). Dét modsiger antisemitismen!

Der står ikke jøder bag alt ondt. Men bag det stærkeste og virkeligste håb om forløsning for menneskeheden står en jøde, Jesus Messias fra Nazaret!