»Du skal ikke læse i Bibelen!«

Sådan stod der faktisk i et andagtsstykke, min kone og jeg læste en aften: »Du skal ikke læse i Bibelen«. Jeg var ved at blive kvalt i den aftensmad, jeg lige havde spist. Men efter at have læst lidt længere ned i andagtsstykket forstod jeg godt, hvad forfatteren ønskede at sige, nemlig at Guds kærlighed til os ikke er betinget af, om vi nu også får læst i Bibelen hver dag.

Bibellæsning er ikke en måde at fortjene Guds kærlighed eller vores frelse på! Gud elsker os ikke mere en dag, hvor vi har læst i Bibelen, end en dag, hvor vi ikke har.

Det er en god pointe og helt sandt. Men det er ikke hele sandheden!

Vores danske virkelighed er ved at blive totalt gennemsekulariseret. Rigtig mange mennesker skænker ikke Gud en tanke. I nyhederne er Gud så godt som ikke-eksisterende. Alle samfundsspørgsmål debatteres, uden at nogen inddrager Gud.

Og hverdag-uden-Gud-sygdommen er i den grad smittefarlig. På arbejdspladsen er Gud fraværende, i skolen er Gud fraværende, i Folketinget er han fraværende, og han optræder som regel heller ikke på skærmen. Derfor komme vi kristne også meget let til at leve, som om Gud er fraværende.

Det er derfor, vi som aldrig før har brug for Bibelen!

Bibelen viser os virkelighedens verden, hvor Gud i allerhøjeste grad er nærværende og levende og virkende. Bibelen minder os om, at Gud er historiens Gud, der gennem sine handlinger med Israel og resten af verden styrer historien frem mod den store forløsning ved Jesu genkomst. Bibelen åbenbarer Gud for os.

Manglende tro kommer af det, vi hører i verden omkring os. Tro kommer af det, vi hører i Bibelen.

Derfor skal vi handle! Opmuntre hinanden til at bruge Bibelen. I vores personlige liv skal vi forsøge at skabe rum til at læse i Bibelen. I vores familier skal den fælles andagt prioriteres højt. Og i vores kirker og menighedsforsamlinger skal der (endnu) mere fokus på god bibelundervisning!

Det vil vi i Ordet og Israel gerne hjælpe til med – det er en hjertesag og en kerneopgave for os.

Gud gav os Bibelen, men gaven er forgæves, hvis vi ikke bruger den. Så konklusionen bliver den modsatte af andagtsstykkets indledning: Brug Bibelen mere!