Eksisterer Israel om 10 år?

Hvis man kigger på Israel i dag og læser Hoseas’ Bog, kan man godt få den tanke, at historien gentager sig. Der er mange forhold i Israel i dag, som tyder på, at folket har vendt Gud ryggen og går sine egne veje. Tag for eksempel de ledere, der slæbes i retten for svindel og sexovergreb (ikke at det går bedre i Danmark og mange andre vestlige lande!). Tel Aviv er kendt for sit LGBT-miljø. For slet ikke at tale om den sorte økonomi, der tilsyneladende trives i stor stil. Den slags brød Gud sig ikke om på Hoseas’ tid.

Samtidig ser det ud til, at Israel i langt højere grad stoler på deres militære isenkram end på Gud. I skrivende stund pågår forhandlinger mellem Iran og USA m.fl. – forhandlinger, som har betydning for Irans atomvåben-muligheder. USA’s holdning på området har bidraget til etablering af nye strategiske alliancer, som var utænkelige for få år siden. Israel har for eksempel netop indgået en forsvarsaftale med Marokko, og der holdes fælles militære øvelser med Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater – med Saudi Arabiens velsignelse. Den iranske atomtrussel viser os altså, hvad Israel først og fremmest sætter sin lid tid i krisetider.

Men hvad hvis Israel egenhændigt bomber Irans atomfaciliteter, som regeringen har truet med? Vil det blive optakten til, at folkeslagene vender sig mod Israel? Vi ved det ikke.

Men vi ved, at Gud er trofast, og vi tror, at det er hans værk, at Israel eksisterer i dag – ligesom det også på Hoseas’ tid var Gud, der på trods af Israels synd valgte at elske og helbrede.       Historisk har Gud gang på gang vist, at han bruger mennesker og omstændigheder til at gennemføre sin vilje og plan mod alle odds. Derfor tror vi også på Israels fortsatte eksistens!

Vi kender ikke Guds præcise plan med Israel – og hvad der måtte komme af både gode og svære tider. Men vi ved, hvad det ender med: at hele Israel skal frelses, og at Messias kommer.

Tak Gud for hans trofasthed og bed om, at historien ikke må gentage sig, men at Israel må søge ham, mens han opdrager dem.