En velsignelse, så vi kan velsigne jøder i Jerusalem!

18. maj var en historisk dag. Mens mange i Danmark fejrede Kristi Himmelfart, skrev Ordet og Israel under på købet af en medarbejderlejlighed i Jerusalem. Det er ikke hverdagskost, at vi køber fast ejendom, og det var bestemt ikke et pennestrøg for vores økonomi. Når alle udgifter til lejligheden er betalt, har vi brugt 6,1 millioner kroner!

Så melder spørgsmålet sig selvfølgelig: Var det den rette måde at forvalte de gaver, som Ordet og Israels trofaste venner har givet?

Spørgsmålet er forståeligt, og det er ikke mindst berettiget. For det er mange penge! Derfor har Ordet og Israels bestyrelse og medarbejdere da også i flere år arbejdet med sagen for at afgøre, hvorvidt man i det hele taget skulle købe. Dertil kommer al den tid medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer har brugt på at finde ud af, hvad man skulle købe.

Hvorfor? Fordi vi tror på, at vi med købet af en medarbejderlejlighed kan fokusere endnu mere på dét, vi gerne vil: med hånd og hjerte at vise marginaliserede og fattige jøder i Jerusalem den kærlighed, som Jesus har elsket os med.

Købet af en lejlighed frigør nemlig resurser, som vi så kan bruge på vores kerneopgave.

For det første frigør købet resurser for vores medarbejdere. I dag lejer vi lejligheder med den risiko, at udlejer kan hæve lejen eller opsige lejemålet. Så skal man bruge tid og energi på at finde et nyt egnet sted. Men med en ejerlejlighed slipper vores medarbejdere for det.

For det andet frigør købet resurser for vores økonomi. Selvom det er en dyr investering nu, så vil Ordet og Israel på sigt spare penge. Fremover kan de sparede lejeudgifter komme Ordet og Israel til gavn, sådan at vi kan bruge flere gavemidler på vores direkte arbejde!

Alt i alt er købet af denne lejlighed altså en kæmpestor velsignelse. Med Guds hjælp kan vi nu i endnu højere grad tjene jøder i Jerusalem og være med til at vise dem Jesus gennem vores tjeneste. Vær gerne med til at sige Gud tak for dette!