Grundlæggende eller betinget støtte?

I begyndelsen af juni kunne man i israelske medier læse om den amerikanske evangelikale kristne leder Mike Evans, der utvetydigt støtter den mangeårige premierminister Benjamin Netanyahu og undsiger den nye regering ledet af Naftali Bennett – og endda lover at bekæmpe den hele vejen.

Med ubehagelige referencer til Holocaust og et personligt angreb på den kommende premierminister truer han med, at hans – efter eget udsagn – mange millioner følgere blandt evangelikale kristne vil trække støtten – i hvert fald til den nye regering.

I Ordet og Israel har vi aldrig og vil aldrig basere vores støtte til Israel på politikere eller politiske partier.

Vi støtter Israel, fordi det er Guds udvalgte folk, som Gud har velsignet og vil velsigne hele verden igennem. Gud har også givet os både Bibelen og Jesus gennem det jødiske folk.

Vi betinger ikke støtten – den er grundlæggende og en del af vores DNA, udtrykt med ordene »kærlighed til Israel«.

Derfor tager vi også afstand fra de nævnte udtalelser. Glædeligvis har mange messianske jøder og kristne organisationer og ledere gjort det samme.

Det giver frihed at støtte grundlæggende. Først og fremmest frihed til at møde hver enkelt israeler med åbenhed og kærlighed uanset baggrund og politisk ståsted.

Samtidig giver det frihed til at udtrykke kritik af Israel, når det er nødvendigt, uanset hvem der er magthaver.

19. maj udtrykte vi vores støtte til Israel og deres ret til at forsvare sig selv ved en demonstration på Christiansborgs Slotsplads; fordi vi grundlæggende mener, at Israel har ret til et frit land, hvor de kan beskytte deres egne – uanset hvem der er magthavere.

Vi støtter også grundlæggende ved at bede for både landet og folket Israel og for Jerusalems fred.