Gud lover – Gud opfylder

For 75 år siden rykkede viseren på verdenshistoriens ur. For første gang i 2000 år opstod der igen en jødisk stat i Israels land. Det var ikke bare verdenshistorie. Det var bibelhistorie.

Før og efter oprettelsen af staten Israel i 1948 er hundredtusinder af jøder brudt op fra deres hjemlande rundtom i hele verden og vendt tilbage til det geografiske landområde, som Gud lovede Abraham, Isak og Jakob. Det er en hjemkomst helt uden sidestykke i verdenshistorien. Men vigtigst af alt: Det er bibelhistorie! Det er profetisk fremtidshistorie, der opfyldes i vores nutid.

I Bibelen har Gud forudsagt, at han til sidst i verdenshistorien vil samle Israels folk i Israels land. Nu sker det. Guds ord er virkeligt sandt, kraftfuldt og levende på alle måder – i dag!

Derfor er staten Israels oprettelse i 1948 værd at fejre nu 75 år senere. Gud lover – Gud opfylder. Det er hans væsen, og han kan ikke vige fra dette »karaktertræk«.

Staten Israels 75-årsjubilæum kan derfor forsikre os om i hvert fald to vigtige ting: For det første at Guds ord, som det er givet os i Bibelen, er til at stole på den dag i dag i alle livssituationer og livsfaser. For det andet at når Gud opfylder det, han har lovet Israel, så vil han også opfylde de løfter, han har knyttet til sin søn, Jesus Messias, når han for eksempel siger: »Så er der da nu ingen fordømmelse for dem, som er i Kristus Jesus« og »se, han kommer med skyerne, og hvert øje skal se ham« (Rom 8,1; Åb 1,7).

Gud lover – Gud opfylder! Her er da virkelig noget at fejre. Det vil vi gøre på Sommerstævnet 30. juni – 2. juli i Fjellerup på Djursland. Kom og bliv en del i fejringen!

Programmet er sendt ud og ligger også på vores hjemmeside. Det er spækket med israelsk sang og musik, spændende bibelundervisning og interessante gæster fra Israel og dansk kirkeliv. Her venter supergode oplevelser for både børn, teenagere og voksne i alle aldre.

Alt sammen fordi: Gud lover – Gud opfylder!