Billeder viser, at Læger Uden Grænser-ansat var terrorist

»Vi er forfærdede og fordømmer på det kraftigste drabet på vores kollega Fadi Al-Wadiya i et angreb her til morgen«. Sådan skrev Læger Uden Grænser på X tirsdag.

Og det var rigtig nok, at Israel havde dræbt Al-Wadiya i Gaza i et luftangreb, og at han var ansat hos Læger Uden Grænser.

Det, som opslaget dog ikke lige nævnte, var, at Al-Wadiya også var terrorist og medlem af Palæstinensisk Islamisk Jihad.

Den oplysning kom den israelske hær med senere på dagen. Ifølge dem var han med til at udvikle og fremstille terrorgruppens missiler. Han arbejdede også med »kemi og elektronik«, lød meldingen. Onsdag kom Læger Uden Grænser så med en benægtelse af, at han skulle være terrorist.

Men også her havde Israels hær et modsvar. Oberst Avichay Adraae, der er arabisk-talende talsmand for hæren, skrev på X, at Al-Wadiya havde arbejdet med fremstilling af raketter og missiler i 15 år. Og så offentliggjorde han tre billeder af Al-Wadiya iført Islamisk Jihads uniform. Og det har Læger Uden Grænser indtil videre ikke responderet på.

Hvis Læger Uden Grænser vidste, at en af deres ansatte havde forbindelse til en terrororganisation, er det selvfølgelig dybt problematisk. Men det er det også, hvis de ikke vidste det.

Det viser, hvor kompliceret en kamp, Israel kæmper.

Der har været talt meget om, at Hamas bruger civile områder til at angribe Israel fra. Det i sig selv gør det svært for Israel at undgå civile tab. Men derudover er der altså også det komplicerede forhold, at mange af de terrorister, som Israel bekæmper, umiddelbart kan se ud til at være civile. For eksempel Fadi Al-Wadiya, som ud over at fremstille raketter også har et ærværdigt job i en ngo, der hjælper nødstedte.