Et mirakel, at ingen døde i terrorangreb i Jerusalem

Sent lørdag aften affyrede en 26-årig mand fra Østjerusalem skud mod tilfældige buspassagerer og bilister. Det skete uden for den gamle bydel i Jerusalem i nærheden af Tempelbjerget.

Terroristen var bevæbnet med en pistol og affyrede sine skud mod passagerer i en bus, der holdt stille, og hvor passagerer var ved at stige ombord. Derudover skød han mod biler på en parkeringsplads i samme område.

Buschaufføren har fortalt, at han ikke kunne køre væk, fordi nogle passagerer var ved at hjælpe en kvinde i kørestol ind i bussen – og derfor kunne dørene ikke lukkes.

 

Ingen døde

Status er, at i alt otte personer blev såret af skuddene – heraf har to været i kritisk tilstand.

Blandt de ramte var en familie på fire fra USA, som tilhører den ultraortodokse retning kaldet Satmar. Mor og far og to børn blev ramt.

På parkeringspladsen blev en højgravid kvinde ramt af skud. Hun modtog behandling på hospitalet og fik sat fødslen i gang. Det forlyder, at både mor og barn har det godt.

Også to brødre på 16 og 19 var blandt de sårede. På trods af egne skader formåede den ene bror at hjælpe nogle af de andre tilskadekomne. Han er nemlig selv paramediciner i Israels ambulancevæsen (Magen David Adom).

Det må betragtes som et mindre mirakel, at terrorangrebet ikke kostede menneskeliv.

 

Tog en taxa til politistationen

Efter skudangrebet flygtede den 26-årige terrorist. I løbet af natten forsøgte politiet at finde ham, og tidligt om morgenen blev manden så arresteret. Han tog en taxi til politistationen og meldte sig selv. Pistolen lod han ligge på taxiens bagsæde.

Taxichaufføren har efterfølgende forklaret, at han selvfølgelig ikke var klar over, at det var en potentiel morder, han kørte rundt med i de cirka 12 minutter, turen varede. Lidt tid efter turen blev han standset af politiet, og først der opdagede han, at der lå en pistol på bagsædet.

 

Angrebet kommer cirka en uge efter hårde kampe mellem Israel og Islamisk Jihad i Gaza. I foråret blev Israel ramt af en bølge af terrorangreb begået dels af palæstinensere, dels af arabiske israelere. De mange terrorangreb kostede 19 personer livet.

Weekendens angreb øger selvfølgelig frygten for, at flere er på vej, da den slags angreb ofte kommer netop i bølger.