Nordisk gruppe gennemfører antisemitisk aktion på yom kippur

Der var ikke mange danske medier, der berettede om den modbydelige aktion, som den nordiske gruppe Nordfront gennemførte på yom kippur, natten til mandag.

Det eneste større medie, der skrev om hændelsen, var Kristeligt Dagblad.

Både magasinet Goldberg og mosaiske.dk fortæller, hvad der skete, lige Jerusalem Post har haft en længere artikel med reaktioner fra jødiske ledere.

Ifølge Goldberg.nu havde den nynazistiske gruppe Nordfront hængt plakater og løbesedler op i forskellige danske byer – uden at det nævnes, hvilke byer der er tale om. I Nørrkøping og Oslo var personer fra gruppen endda mødt op foran synagoger.

På plakaterne stod der følgende: »Vidste du? at alle jødiske drenge skal omskæres når de er otte dage gamle, og at rabbinere flokkes rundt om barnet for at sutte blodet bort fra barnets penis. Ifølge jødernes helligste tekst, Talmud, må jøder have sex med børn, som er 3 år gamle.« Og »ikke-jøder eksisterer udelukkende for at tjene det jødiske folk«.

Magasinet Goldberg, som beskæftiger sig med det jødiske mindretal i Danmark, kan konstatere, at der her er tale om gamle antisemitiske stereotyper, og at de har valgt at bruge debatten om omskæring som anledning til at promovere deres løgnagtige og antisemitiske budskaber.

Det er desværre ikke nogen overraskelse, at Nordfront vælger at sprede disse løgne. På deres hjemmeside skriver de, at deres formål er »med alle nødvendige midler, og med et langtidsperspektiv, at arbejde for at genvinde magten fra den globale zionistiske elite, der økonomisk og militært har besat en større del af vores verden«.


Foran synagogen i den svenske by Nörrköping havde aktivister fra Nordfront taget opstilling på yom kippur. (Foto: Wikimedia)

Afsky og væmmelse

Som kommentar til aktionen skriver Goldberg følgende: »Man kunne under normale omstændigheder mene, at det bare er en lille flok afsporede stakler, som man hverken skal vise opmærksomhed eller tage synderligt alvorligt, men sådan er det desværre ikke. Denne her gruppe er muligvis ekstrem, men debatten om omskæring viser med al tydelighed, at der under en meget tynd fernis ulmer en ikke ubetydelig antisemitisme.«

Henri Goldstein, som er formand for det jødiske samfund i Danmark, siger i en udtalelse: »Vi ser med afsky og væmmelse på, at nazismen igen viser sit ansigt på en dag, som er vigtig for jøder over hele verden. Der er intet nyt i, at antisemitter prøver at ramme os på de jødiske helligdage. Det kender vi helt tilbage til holocaust og antisemitismen i zarens Rusland. Så sent som sidste år var der et nazistisk terrorangreb med to døde i Halle i Tyskland lige præcis på Jom Kippur. Vi har fuld tillid til, at politiet tæt følger denne gruppe, der både spreder strafbart indhold og har adskillige straffede personer som medlemmer.«

Også formanden for World Jewish Congress, Ronald Lauder, har fordømt aktionen. Han kalder Nordfront en »voldelig, racistisk og antisemitisk gruppe, som skulle forbydes«

Simon Wiesenthal Centret har kontaktet statslederne i både Danmark, Sverige og Norge og krævet en undersøgelse og fordømmelse af aktionen.