Nu kan du rejse til Israel: Her er reglerne

Da lørdag blev til søndag, åbnede Israels grænser igen for turister. De havde ellers været lukket siden slutningen af november. Men på grund af de rekordhøje smittetal i Israel giver det ikke længere mening at holde vaccinerede, raske turister ude af landet.

Det er selvfølgelig godt for den israelske turistindustri, som har haft det hårdt siden foråret 2020. Og det er også rigtig godt for alle dem, der gerne vil besøge Israel, og som måske har familie og venner i landet.

 

Her er de vigtigste indrejseregler

Måske er du selv en af dem, der vil benytte genåbningen til at rejse til Israel. I så fald kan du her læse lidt om, hvilke regler der gælder i skrivende stund. Oplysningerne er fundet på det israelske sundhedsministeriums hjemmeside.

 

  • Ved afrejse skal du gøre en af følgende to ting: 1) Dokumentere, at du er blevet vaccineret med mindst to stik, og at det seneste stik højst er 180 dage gammelt (ved forventet udrejse fra Israel). Der skal i øvrigt være gået mindst 14 dage fra du fik stik nummer to. Eller 2) dokumentere, at du har haft corona og er blevet rask igen. Her skal man bruge det, der på sundhed.dk kaldes et covidimmunitetspas (»recovery certifikate« på engelsk). Det kan hentes via sundhed.dk og gælder i et halvt år efter en positiv pcr-test.
  • Man skal ved afrejse have en negativ pcr-test, som er taget højst 72 timer før afrejse mod Israel. Eller en negativ kviktest, som er taget højst 24 timer før afrejse.
  • Inden for de sidste 48 timer før afrejse skal man udfylde en indrejseformular med personlige oplysninger og oplysninger om rejsen. Hvis man har mellemlandinger skal det være inden for de sidste 48 timer før den sidste flyafgang.
  • Når man indsender formularen, får man et link til en side, hvor man forudbetaler 80 shekel (cirka 160 kr.) for en pcr-test, som man skal tage, når man ankommer til Israel. Man kan også betale ved ankomst, men så koster det enten 100 shekel (kreditkort) eller 115 shekel (kontant).
  • Ved ankomst skal man isolere sig i 24 timer (får man et negativt svar på pcr-testen i løbet af de 24 timer, må man bryde isolationen).
  • Bliver man som turist smittet af corona i Israel, vil man blive transporteret med ambulance til et isolationshotel. Man skal selv betale for omkostningerne ved transport, isolation og eventuel behandling. Det er derfor vigtigt at tjekke med sit forsikringsselskab, hvad de dækker, hvis man bliver smittet i Israel.
  • Hvis man nægter at lade sig transportere til et isolationshotel, eller hvis man i det hele taget bryder reglerne for isolation, risikerer man indrejseforbud til Israel i 5 år.