Usædvanlig martskulde rammer Israel

Marts har været en usædvanligt kold og regnfuld måned i Israel. Og månedens sidste weekend bliver ingen undtagelse, hvor kulde og regn forventes at ramme store dele af landet. I midten af marts lå gennemsnitstemperaturen i landet på et sted mellem 4 og 8 grader.

Især den nordlige del har været udsat for dårligt vejr, og snedækket på Hermonbjerget har været langt større, end det plejer. I weekenden forventer man, at der falder cirka 20 cm sne i Golan, hvor Hermon ligger. I området har man endda været nødt til at afspærre flere veje på grund af sne, og nogle skoler har været lukket de seneste dage.

Fra meteorologerne i Jerusalem lyder det, at vi skal helt tilbage til 1928, for at finde et år, hvor vejret har været så slemt i landets hovedstad. Og i Beersheba i det sydlige Israel har vejret angiveligt ikke været så dårligt i marts på noget tidspunkt, siden staten Israel blev oprettet i 1948.


Ved første øjekast kan det israelske vejr (her set fra Det Danske Hus i Poriya midt i marts) se ganske hæderligt ud. Men det store snedække på Hermon i baggrunden vidner om, at marts har været en kold omgang. (Foto: Anders Hjorth Vindum)

Kan skade høsten

Det er selvfølgelig ærgerligt for de turister, som besøger Israel lige nu, og som havde forventet markant højere temperaturer.

Men værst er det nok for de mange landmænd, som risikerer at få en dårligere høst på grund af kulden.

Én gruppe er imidlertid glade for det usædvanlige vejr, nemlig de israelere, der kan lide at stå på ski på Hermonbjerget.