Video fra Berlin: Arabisk mand slår jøde med bælte

Tyskland er et af de europæiske lande, som de seneste år har oplevet en mere og mere omfattende antisemitisme.

At hadet mod jøder findes, blev desværre endnu en gang demonstreret tirsdag i Berlin. Her blev en ung mand overfaldet af en arabisk mand midt på åben gade.

Den arabiske mand begyndte at slå ham med sit bælte, mens han på arabisk råbte »jøde«.

Et klip på ti sekunder af den forfærdelige episode kan ses på Ynets hjemmeside. Der skete nemlig det, at offeret i stedet for at løbe væk begyndte at filme sin overfaldsmand, mens slagene haglede ned over ham. »Jeg filmer dig,« kan man høre ham sige på tysk. Men gerningsmanden var tilsyneladende ligeglad og fortsatte med at slå.

Ifølge Ynet tilkaldte forbipasserende politiet, der nu efterforsker sagen. Offeret måtte modtage behandling på hospitalet efter de mange slag.

Der har været mange eksempler på arabisk antisemitisme i Tyskland den seneste tid. Blandt andet blev en jødisk pige fra 2. klasse truet af arabiske elever på den skole, hvor hun gik. Det er især på skoler, at jøder oplever hadet mod dem. Gymnasieelever fra Düsseldorf måtte lægge øre til råb om, det var »ærgerligt, at Hitler ikke fik gasset jer«.

I mange år har det været forbundet med tabu at komme med anklager om antisemitisme i Tyskland – på grund af landets fortid. Men det ser ud til, at der er ved at ske en udvikling på det område. Flere politikere kræver nu, at der bliver gjort noget ved det stadig voksende problem. CSU kræver for eksempel, at antisemitiske skoleelever skal smides ud af skolen.

Tyskland er som sagt ikke det eneste europæiske land, der har problemer med antisemitisme. I Storbritannien har man i dag haft en stor debat i parlamentet, hvor medlemmer fra begge politiske fløje har krævet af Jeremy Corbyn og resten af Labour-ledelsen får gjort noget ved de antisemitiske kræfter, som findes i partiet. Eksempelvis er mange utilfredse med, at Labour ikke har smidt den tidligere Londonborgmester Ken Livingstone ud. Livingstone påstod for et par år siden, at Hitler var zionist.