Så skal hele Israel frelses

For nogle år siden havde jeg aftalt at mødes med min kone på gågaden i Jerusalem. Hun havde nydt et gensyn med byen, mens jeg underviste i Joffihuset.

Vi mødtes ved den aftalte bænk, hvor der også sad en ældre dame, som vi faldt i snak med. Da vi fortalte, hvad vi og Ordet og Israel lavede i Jerusalem, og hvorfor vi elskede Israel, kiggede hun på os og sagde: »Jeg kender også en bestemt person.«

Det var Messias, hun mente.

Så fortalte hun, at hun var vokset op i USA med en jødisk far og en kristen mor – dog uden at troen på Gud havde nogen særlig betydning i familien. Men så en dag kom den kendte amerikanske evangelist, Billy Graham, til byen.

Vores nye ven på bænken fik sammen med sin søster overtalt forældrene til at tage med til mødet. Hun kom til tro på Kristus, og drevet af sine delvist jødiske rødder flyttede hun til Jerusalem i en moden alder.

Hun var ikke medlem af en kirke, men hun var overbevist om, at hun hørte til i Jerusalem. Hun skiltede ikke med sin tro, men hun havde fået Bibelens syn på Messias.

Den ældre kvinde på gågaden er blot én af mange i en voksende skare i Israel, som søger og erkender, at Israels Messias er kommet i skikkelse af Jesus.

Ordet og Israel støtter blandt andet Israel College of the Bible, som gennem de senere år har produceret videoer, hvor jøder fortæller om deres tro på Jesus som Messias – videoer, som er blevet streamet over 50 millioner gange alene i Israel. Og eftersom der næppe er meget mere end 30.000 messiastroende jøder i landet, må der være mange andre, som ser dem!

Gud har hentet en stor del af sit adspredte folk tilbage til løfternes land – ganske som han har lovet. På samme måde vil han en dag opfylde løftet om, at hele Israel en dag skal frelses ved troen på Jesus Messias (Rom 11,26). Ja, faktisk er han i fuld gang med det. Det er det, Ordet og Israel gerne vil arbejde med på – sammen med dig; uanset om du beder for Israel, giver penge til arbejdet eller bruger noget af din tid og dine kræfter i Yad va Lev.